Лозенец - Малкото село с няколкото плажа - Chernomore.info
 

Лозенец

Лозенец – село в Югоизточна България, община Царево, област Бургас.

Типично рибарско селце, където може да хванете прясна риба или да отидете в някой от ресторантите и да опитате от страхотните морски деликатеси. Лозенец е правилният избор между планина и море, защото Странджа също е тук.

Климата е съчетание от морски и планински, средните температури между юни и септември са около 22-25 градуса, а юли и август – 26-31. Доста високи, но за сметка на това според проучванията, морската вода в тук е най-чистата по родното черноморие. Полезните микроелементи в нея – магнезий, калций, йод и още, допринасят за това.

лозенец

Какво може да видите в Лозенец?

В селото има църква, носеща името „Св. Георги“, която е построена само от дарения. Пещерата „Мечата дупка“ е само на километър от Лозенец и е заобиколена от два страхотни плажа.

Ако това не ви стига, то тогава може да видите също:

Официалният празник на селото е на 6 май.

Плажовете в селото са както следва: Централен, Оазис, Корал, Мечата Дупка, Бебешки и малък. Централният плаж има дължина 700 метра, където естествено са разположени и повечето туристически забавления – ресторанти, водни забавления и магазинчета. Плажът „Корал“ е по-дълъг, но по него няма разположени чадъри и шезлонги. Там е разположено сърф училище, а летуващите обичат къмпинга. Водолазен център плюс всички развлечения намиращи се на централният плаж може да намерите и на „Оазис“. Ако обаче търсите спокоен плаж в Лозенец – Мечата дупка е вашият избор. Останалите два плажа са скалисти.

Транспортът в село Лозенец.

Естествено, Лозенец има добре развит транспорт. Автобуси минават по няколко пъти на ден, но ви съветваме да си купите билетите предварително и винаги да сте информирани за разписанието на автобусите в двете посоки. Маршрутните таксита не са по-различни. Винаги може да попитате шофьорите за цени, посока, от къде ще минете и дали може да спрете да разгледате. Лозенец е едно прекрасно и спокойно място за туристи, които обичат както да се препичат на слънце, така и да виждат нови неща.

Chernomore.info ©2017. All Rights Reserved.