Шкорпиловци - 12 км плажна ивица - Chernomore.info
 

Шкорпиловци

Шкорпиловци – село в Североизточна България, община Долни чифлик, област Варна.

Селото се намира на 40 км южно от Варна и само на 2 км от морето. Курортната част е тази, която е в непосредствена близост до морето. Името Шкорпиловци произлиза от братята изследователи Шкорпил, а старото му име е Фъндъклии, произхожда от турски и означава лешникова градина. За тези, които се интересуват от подобни находки, в близост до селото има останки от четири антични селища.

шкорпиловци

Шкорпиловци е една перфектна комбинация от плаж и планински поляни. В курорта има заведения, барове, лятно кино, дори сърф и каяк училище. Отдалечено от други селища и курорти, селото е успяло да запази тишината и спокойствието на летуващите, както и чистотата на курорта.

Плажната ивица в Шкорпиловци и най-голямата в България.

Тя е дълга цели 12 километра. Дори в пика на сезона, плажът може да поеме още туристи. Права брегова линия без залив, което пък е предпоставка за вълни. Това обаче е положителна черта, след като тук може да практикувате сърф, уиндсърф и кайт. В близост се намира резерватът „Камчийски пясъци„. Тук се намира и ихтиоложката станция на БАН с внушителен мост с дължина 300 метра. В близост се намират и идеални места за къмпингуване – в гората.

шкорпиловци

 

 

 

Chernomore.info ©2017. All Rights Reserved.